Solidworks bilgisayar programını öğrenen 60 kursiyere sertifikaları verildi

Aksaray Belediyesi, Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile düzenlenen 'Solidworks...

Aksaray Belediyesi, Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile düzenlenen 'Solidworks Bilgisayar Kursu'nu başarıyla tamamlayan 60 kursiyere törenle belgeleri verildi.

Aksaray Belediyesi konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine Belediye Başkanı Nevzat Palta, AGİAD Başkanı Reha Güven, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Azmi Arı, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yordam, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Eğilmez ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Başkan Nevzat Palta, kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu salonda yüzlerce programlar yapıldı, binlerce kardeşimize sertifika verildi. Aksaray Belediyesi olarak, 36 dalda kurs vermişiz. Bu kurslarda 3 bin 947 kişi eğitim almış. Son 3 yılda gerçekleşmiş. Bunlar ciddi rakamlar. Ama bunlar yeterli mi? Yetmez. İnşallah bunların sayısını artıracağız. Ata sözü var ya 'Bir elin nesi var iki elin sesi var', ellerin sesini artıracağız. Bu eller maharetli eller olacak. Bu kafalar daha güzel işler yapacak. Peygamber Efendimiz (sas) ne diyor “İki günü eşit olan ziyandadır. Bu, şu demek, her gün kendini yenileyeceksin. Peygamberimiz bunu diyor.

Reklam
Reklam

'Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım' Bunu da Mevlana söylüyor. Onun için ne yapacağız? Her günümüzü yenileyeceğiz. Kendinizi yenilemezseniz çağın gerisinde kalırsınız. Her zaman piyasayı, teknolojiyi takip etmeniz lazım. Eğer bir doktor kendini yenilemezse biter. 30-40 yıl önceki bilgi birikimi ile neyi takip edecek? Solidworks programı harika bir program. Yaptığı işlere baktığınız zaman görüyorsunuz birçok şeyi muhteşem bir şekilde yapıyor. Düne kadar el yordamı ile yaptığımız şeyleri şu anda en küçük detayına kadar tasarlıyor, çiziyor. Eğer teknolojiyi takip etmezsen 20 yıl önceki döneme ait şeyler çalışırsan, kusura bakma geride kalırsın. Rakiplerinle boy gösteremez ve yarışamazsın. Onun için kendimizi yenileyeceğiz. Bilgimizi artıracağız. İşte bu kursları biz bunun için yapıyoruz. İnşallah bu kursların sayısını artıracağız. Milli eğitim, halk eğitim, AGİAD ve kurs açtığımız diğer kurumlar, bunlarla yeni kurslar yapacağız ve sizler de inşallah kendinizi yenileyeceksiniz."

Reklam
Reklam

AGİAD Başkanı Reha Güven de dernek olarak öncelikle Aksaray’daki vasıflı iş gücünün artmasından yana faaliyetler yaptıklarını, bunun sanayinin gelişmesi açısından önemli bir faktör olduğunu ifade etti. Başkan Güven, "Emekliliğine yakın olan insanlar bile yeni işe başlamış olan çalışanlar bile sürekli kendilerini eğitimden geçiriyor. Yeni gelişen gruplara adaptasyon için tekamül kurslarına katılıyorlar. Eğitim, hayatlarının bir parçası haline geliyor. Büyük şirketlerde bunun için bütçe ayrılıyor. Hem de ciddi zaman ve ciddi bütçe ayrılıyor. Benim size tavsiyem, bundan sonraki hayatınızda da kendinizi eğitimden geri tutmayın. Gidebileceğiniz bütün kurslara katılın ve bütün sertifikaları alın, kendinize yetenek olarak katabileceğiniz bütün fırsatları değerlendirin. Aksaray’ımızın sanayisi ve gelişmesi için nitelikli yaşam kalitesinin artması için büyük sorumluluk duygusu ile bakan ve bu konuda faaliyetler yapan belediye başkanımız sayın Nevzat Palta’ya, bu konuda gösterdiği büyük destekten dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar kendileri her yıl bizlere destek amacıyla bu tür kursların açılmasına imkan tanıyorlar. Bizim dileğimiz, önümüzdeki yıllarda bu birlikteliğin devam etmesidir. Ümit ediyorum, sizlere de faydalı bir kurs olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Eğilmez ise kursun açılmasında maddi manevi destek sağlayan Belediye Başkanı Nevzat Palta'ya, yine bu işbirliğinde AGİAD Başkanı Reha Güven'e teşekkür etti. Eğilmez, Aksaray'da gençler adına, üniversite öğrencileri adına güzel şeyler yaptıklarını düşündüğünü söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından; Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Reha Güven, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Azmi Arı, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yordam, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Eğilmez, kursu başarı ile tamamlayan 60 kursiyere sertifikalarını verdi, başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: