Solingen’den Amasya’ya Ziyaret

20 yıl önce 5 Türk'ün Alman Neonaziler tarafından katledildiği Solingen şehrinin Belediye Başkanı Norbert Feith,...

20 yıl önce 5 Türk'ün Alman Neonaziler tarafından katledildiği Solingen şehrinin Belediye Başkanı Norbert Feith, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i ziyaret etti.

Almanya Solingen Belediye Başkanı Norbert Feith, 29 Mayıs 1993’de Solingen'deki kundaklamada iki kızı, iki torunu ve bir yeğenini kaybeden Durmuş Genç ile birlikte Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e ziyarette bulundu.

Feith, 20 yıl önce Alman Neonaziler tarafından kundaklanması sonucu gurbetçi 5 Türk'ün hayatının kaybettiği olaydan ötürü şehirlerinin olumsuz şekilde anılmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Gülsüm İnce (28), Hatice Genç (21), Hülya Genç (11), Saime Genç (5) ile Gülistan Öztürk (11)'ün can verdiği olayın üzüntüsünü hala yaşadıklarını ve her yıl anma törenleri düzenlendiğini anlatan Feith, şehirlerinde ırkçılığın bir daha asla yer bulamayacağını vurguladı.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir de karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu Feith’e Şehzadeler Anıtı maketi hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: