Solmaz’dan Büyükşehir Adaylığı Açıklaması

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, “Hüseyin Tanrıverdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olursa o...

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, “Hüseyin Tanrıverdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olursa o gemide sağ cenahta veya sol cenahta olacağım diye bir şartım yok. O gurubun içinde herhangi bir görevde yer almaya hazırım” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz düzenlediği iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sultan Kafe’de düzenlenen iftar yemeğine İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz’ın yanı sıra İGM üyeleri ve yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Tüm basın mensuplarına katıldıklarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, "İnşallah önümüzdeki senenin Ramazan ayında da yine Manisa'da bir siyasi mevkinin başında olarak sizlerle yine hep beraber iftar yapmayı diliyorum. Siyasilerin zaman zaman çok sevdiği ama zaman zaman da eksiklikleri gördüğünde hiç sevmediği meslek grubu gazetecilerdir. Ben bugüne kadar sizlerle hep açık olarak temiz kalple diyalog kurmaya arkadaşlık noktasında yaptıklarımızın güzelliklerini yapamadıklarımızın da özrünü paylaşmaya çalıştım. Sizlerde bugüne kadar bizim haberlerimizi en objektif şekilde kamuoyuna iletmeye çalıştınız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup almayacağı sorusuna ilişkin konuşan Solmaz, "Manisa büyükşehir hayalini 80'li yıllarda kurmuştur. O günün milletvekilleri Manisayı büyükşehiir yapmak için çok uğraşmıştır. Fakat o günün şartları ve nüfusa bağlı nedenler ile bunu başaramadılar. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Manisa'nın da içinde bulunduğu 30'a yakın ilde büyükşehir olmaya ikna eden bir akıl ortaya koydu. Ve bu aklın başında da değerli Manisa Millet Vekili Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda Sayın Hüseyin Tanrıverdi var. Ben siyasette edebe çok önem veririm. Siyaset ekip işidir. Ben Hüseyin Tanrıverdi gibi değerli büyüğümüzün büyükşehirle ilgili durumu belli olmadan ve başbakanmızında yaptığı araştırmalarda da buna yakın fikirlerin çıktığını görerek şuan da açıklama yapmayı edeben uygun bulmuyorum. Hüseyin Tanrıverdi’nin bu süreçte alacağı tutuma göre bir tutum sergilemeyi doğru buluyorum. Bize bir büyükşehir belediye başkanı lazım değil. Bize Manisa'yı bir adım yukarıya taşıyacak, Manisa'yı Ankara'da Başbakanın nezdinde temsil edecek bir büyükşehir adayı lazım. İlçe belediyelerle ilgilide eğer Hüseyin Tanrıverdi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak genel merkezimiz ve başbakanımız ilan ederse onu seven, partisini seven Manisa'sını seven bir siyasetçi olarak, yapmamız gerekenin bende şu belediyeyi istiyorum diye talip olmak değil, Hüseyin Bey Manisa'yı hangi ekiple idare edebileceksen isimlerin ardında bu bensem arkadaşlarım birleşsin ben değil isem ben o arkadaşın etrafında birleşirim rahatlığını onun elinde vermek lazım. Başbakanımızın onayından geçmiş Büyükşehir Başkan adayımız Hüseyin Tanrıverdi olursa ben o geminin içinde olmak, gerekirse süpürgecisi gerekirse kürekçisi olmak şerefiyle partime, davama ve şehrime hizmet ederim. Ak Parti'nin içerisinden kim aday çıkarsa çıksın, bizim burada nefsi davranma şansımız yok. Hüseyin Tanrıverdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olursa o gemide sağ cenahta veya sol cenahta olacağım diye bir şartım yok. O gurubun içinde herhangi bir görevde yer almaya hazırım. Ama şunu da unutmayın. 11 yılık birikimi olan, artık bir havzası oluşmuş olan bir genel merkezimiz var. Koskoca teşkilatları var. Bu parti şerde birleşmez hayırda birleşir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz