Solo Türk Ve Türk Yıldızları Nefes Kesti

Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri timi Türk Yıldızları ve Solo Türk, Muğla'nın Bodrum semalarında yaptığı gösteri...

Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri timi Türk Yıldızları ve Solo Türk, Muğla'nın Bodrum semalarında yaptığı gösteri ile nefes kesti.

Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri timi Solo Türk ve Türk Yıldızları, ilk kez birlikte Bodrum Kumbahçe semalarında gösteri yaptı. Gösteriyi Kumbahçe plajından, Antik Tiyatro'nun önünden ve değirmenlerden binlerce kişi izledi. Yaklaşık 1 saat süren gösteriyi izleyen vatandaşlar, Türk pilotlarını uzun süre alkışladı. Gösteri sırasında sahiller dolarken, sokaklar boşaldı. Gösteriyi izleyenler arasında Bodrumlu Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgenerali Mehmet Erten, Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yer aldı.

Reklam
Reklam

Gösteriye ilk olarak Solo Türk başladı. Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde 2011 yılında kurulan Solo Türk, F-16 uçağıyla tek kişilik bir gösteri gerçekleştirdi. Savaş uçağının limitlerini zorlayarak birbirinden zor hareketler yapan Solo Türk'ü izleyen vatandaşlar, gösteri sonunda pilotu uzun süre alkışladır. Solo Türk'ün ardından Türk Yıldızları gösteri yaptı. 7 uçakla gerçekleşen gösteride pilotların birbirine uyumlu hareketleri izleyicileri büyüledi. Türk Yıldızları, geçtiğimiz aylarda Türk Yıldızları

Filo Komutanlığı'na katılan ve şehit olan Yüzbaşı Ümit Özer'in anısına gökyüzüne kalp çizdi.

Vatandaşlar gösteriyi çok beğendiklerini ifade ettiler. Şenay Özay, "Böyle bir gösteriyi hayatımda ilk kez izliyorum. İyi ki de Türk olarak doğmuşum, Türklüğümle gurur duyuyorum. Muhteşem bir gösteriydi, çok duygulandım" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz