Solüsyonlu Tuzağa 25 Bin Euro Kaptırdı

Ellerinde özel bir solüsyonla Euro'ya dönüşebilen kağıtlar bulunduğunu öne süren yabancı uyruklu iki kişi, İstanbul’da...

Ellerinde özel bir solüsyonla Euro'ya dönüşebilen kağıtlar bulunduğunu öne süren yabancı uyruklu iki kişi, İstanbul’da bir tekstilciyi 25 bin Euro dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Türkiye’ye turist olarak geldikleri belirlenen Gine uyruklu şahıslar, sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

İstanbul’da polise başvuran tekstilci F.S.(38) kendilerini Kamerun uyruklu işadamı olarak tanıtan iki kişi tarafından dolandırıldığı iddiasında bulundu. İşadamı F.S. “Bana ülkelerinden para çıkışı yasak olduğunu bu nedenle yanlarında özel olarak hazırlanmış bir solüsyonla ıslatıldığında paraya dönen kağıtlar bulunduğunu söylediler. Önce inanmadım. Ancak önümde başarılı bir deneme yaptılar. Kağıt parçası 100 Euro'luk banknota döndü. Ellerinde 6 milyon Euro değerinde kağıt bulunduğunu solüsyon almak için para vermem karşılığında bu paranın yüzde 20’sini vereceklerini vaat ettiler.” dedi.

Reklam
Reklam

Teklifi kabul ettiğini ve ilk etapta 25 bin Euro para hazırladığını anlatan işadamı F.S. “Benim büroma geldiler. Yanlarında bir kasa vardı. Para şeklinde kağıtları solüsyonla ıslatılmış pamuğa sararak içine koydular. Sonra bana ‘senin paranı da kasaya koyalım. Daha sonra bulacağın yeni paralarla birlikte solüsyon almakta kullanırız. Kasa sende kalsın iki gün sonra paralar hazır olur biz yanına geliriz.’ diyerek ayrıldılar.” dedi.

Yaşadıklarını aktardığı arkadaşlarının uyarısı üzerine dolandırıldığını fark eden F.S.’nin şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, şüphelilerin izini 5 yıldızlı bir otelde buldu. Gözaltına alınan Gine uyruklu olduğu tespit edilen Abdwlays C.(34), ile Jhon Q.(38) Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirildi.

Şüphelilerin kaldığı otel odasında yapılan aramada ne olduğu bilinmeyen kimyasal maddeler bulundu. İşadamı F.S. tarafından teşhis edilen şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: