Soma Avdan'da ilköğretim okulu ek binası yapılacak

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Avdan beldesinde, 12 derslikli Aşağı Avdan İlköğretim Okulu'na ek bina inşa...

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Avdan beldesinde, 12 derslikli Aşağı Avdan İlköğretim Okulu'na ek bina inşa edilecek. Bina Manisa Valiliği, Soma Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Avdan Belediyesi işbirliğiyle yapılacak.Okula da Avdan Köylere Hizmet Götürme Birliği İlköğretim Okulu ismi verilecek. İnşaatına 30 gün içinde başlanması öngörülen okulun, gelecek eğitim öğretim yılında hizmete girmesi hedefleniyor.
Ek binanın protokolü, Manisa Valiliği'nde düzenlenen törenle imzalandı. Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, katkılarından dolayı kurumlara teşekkür etti. Örnek çalışmaların devam edeceğine inandığını belirterek, “Geleceğimiz olan çocuklar için ne yapılsa az. Öğrencilerimizin çok daha iyi şartlarda eğitim alması için yeni okul ve ek binalara daha fazla ihtiyaç var.” dedi. Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ise söz konusu okulun ilçe merkezine 8 kilometre mesafede olduğunu, Çerkez Hamidiye, Yukarı Avdan ve Çiftlik köylerinden öğrenci taşındığını söyledi. Okulda 356 öğrenciye 12 derslikte eğitim verildiğini aktaran Kaymakam Karataş, derslik başına düşen öğrenci sayısının 30 olduğunu, ulaşımın uygun olması, kömür rezervlerinin yakınlığı, Soma-Bergama karayolu üzerinde bulunması sebebiyle yörenin yıllık yüzde 7–8 oranında göç aldığını, kayıtlı öğrenciler yanında yıl içinde gelen nakillerle okul mevcudunun hızla arttığını bildirdi. Karataş, “Okul dört bloktan oluştuğundan dağınık bir görünümü var. A blok 1976 yılında iki derslik, B blok 1983 yılında iki derslik, C blok 2003 yılında sekiz derslik olarak yapılmış. Zemin ve iki kat olarak planlanan okulun yaklaşık maliyeti 1 milyon 20 bin lira.” şeklinde konuştu.
Protokol imza törenine Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı ve Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz