Soma Belediyesi Celal Bayar Üniversitesi İle Darkale Köyü’nde Bilimsel Araştırmalar Yapılması İçin Protokol İmzaladı

Soma Belediyesi ile Celal Bayar Üniversitesi(CBÜ) arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında CBÜ Tarih Bölümü Soma...

Soma Belediyesi ile Celal Bayar Üniversitesi(CBÜ) arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında CBÜ Tarih Bölümü Soma ilçesine bağlı tarihi Darkale Köyü'nde akademik çalışmalar yürütecek.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlük binasındaki protokol imza törenine üniversite rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Soma Beldiye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, CBÜ Soma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Ayla Tekin ve öğretim görevlileri katıldı.

Rektör Pakdemirli ve beraberindekilere Darkale'nin tarihini anlatan Ergene, imzalanacak protokol ile birlikte CBÜ'nün bilim adamlarının buranın derin tarihinin aydınlatılması için akademik araştırmalar yürüteceğini söyledi. Darkale'nin restorasyon aşamasında olduğunu kaydeden Ergene, Darkale tarihinin bilimsel yönden araştırılması için kendilerine destek veren CBÜ'ye teşekkür etti. Pakdemirli ve Ergene arasında imzalanan protokol ile birlikte çalışmaların en kısa zamanda başlayacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz