Soma Belediyesi İle Celal Bayar Üniversitesi (cbü) Darkale İçin Elele Veriyor

Soma Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi ile Tarihi Darkale Köyü'nün tarihini gün...

Soma Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi ile Tarihi Darkale Köyü'nün tarihini gün yüzüne çıkarmak için el ele verdi. CBÜ öğretim üyeleri, Darkale’de çeşitli araştırmalar yürütecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Darkale köyümüzün tekrar eski parlak günlerine dönüşmesi bütün Türkiye ve dünyada tanınması için sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyelerimiz ve kamu kurumlarının desteği ile bir proje yürütülüyor. Bu proje kapsamında bilim adamlarının farklı bakış açıları bize yeni ufuklar açabilir. Bu konuda yaptığımız temaslarda Celal Bayar Üniversitesi(CBÜ) bize destek verebileceğini belirtti. Çok değerli hocalarımız profesörlerimiz Darkale Köyümüzü gezdiler. Burada bir çalışma yürütecekler. Bu konuda belediye meclis üyelerinin de oluru ile Belediye Başkanı Hasan Ergene ile Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi arasında bir protokol imzalanacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: