Soma Belediyesi'in Eğitim Merkezi Halka Açıldı

Eğitime ücretsiz katkı sağlamak amacı açılan Soma Belediyesi Eğitim Merkezi (SOBEM), bünyesinde yapılan değişiklikler ile...

Eğitime ücretsiz katkı sağlamak amacı açılan Soma Belediyesi Eğitim Merkezi (SOBEM), bünyesinde yapılan değişiklikler ile halkın da kullanımına sunuldu.

Soma Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa proje geliştirdi, SOBEM'in faaliyet alanı genişletildi. Açılış törenine Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı İbrahim Kılınç ,daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan SOBEM Müdürü İhsan Divarcı, “Soma Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile dershaneye gidemeyen öğrenciler için umut ışığı olan Eğitim Merkezimiz açılıyor. İnsanlığa yaraşır bir hayat seviyesi sağlayan, sosyal devlet anlayışı içinde kurumumuzun açılışına katkı sağlayan başta Sayın Kaymakamım olmak üzere Soma Belediye Başkanına, İlçe Milli Eğitim Müdürlümüze, velilerim ve öğrenciler adına teşekkür ederim. Geleceğin teminatı olan gençlerimize sunulan bu fırsat, gençlerimizin karşısına çıkacak en iyi fırsatlardan biridir. Tüm öğrencilerimizin bunun bilincinde olmaları, verilen bu imkanların en iyi şekilde değerlendirilmelerini, biz öğretmenler olarak elimizden gelen tüm gayreti göstererek eğitim alanında istenilen başarıya ulaşacağımız inancındayız" dedi.

Reklam
Reklam

Divarcı, "2012 - 2013 Öğretim yılı itibariyle kurumumuzda düzey belirleme sınavı yapılarak, sınav sonuçları ve okul başarı durumlarına göre 6, 7 ve 8. sınıflara toplam 192 öğrenci kaydı yapılmıştır. Bu öğrencilere yönelik oluşturulan kurs programında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce öğretmen görevlendirilmiş, öğrencilerimizin ihtiyacı olan Türkçe, Matematik, Fen bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri için Konu anlatımlı ders kitabı, soru bankaları, yaprak testleri ve deneme sınav kitapları Soma Belediyesi tarafından alınarak öğrencilerimize dağıtılmıştır" dedi.

Müdür Divarcı, SOBEM'de öğrencilere yönelik SBS, bilgisayar, yetişkinlere yönelik hasta kabul işlemleri ve bilgisayar kurslarının yanı sıra, okuma yazma kursu'nun da aralarında bulunduğu 30 ayrı kursun açıldığını bildirdi. 350 kursiyerin devam ettiği eğitimlerde 15 öğretmenin görev aldığını, ayrıca KPSS alanında lisans, ön lisans ve ortaöğretim kursları da açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Törende ayrıca, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş tarafından eğitim alanındaki çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye teşekkür plaketi verildi. Ardından da SOBEM'in açılış kurdelesi kesildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: