Soma Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmeleri İmzalandı

Soma Belediyesi’nde görev yapan işçi ve memurların 2013 yılı toplu sözleşmeleri imza altına alındı.Meclis toplantısı...

Soma Belediyesi’nde görev yapan işçi ve memurların 2013 yılı toplu sözleşmeleri imza altına alındı.

Meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Hasan Ergene, Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Nadir Ürkmez ve belediye personeli katıldı. İmzalanan toplu sözleşme kapsamında belediyede görev yapan toplam 55 işçi ve memur, 2013 yılı için yüzde 8, 2014 yılı için ise Tüfe + yüzde 3 oranında zam alacak. İmza öncesinde konuşan Hizmet İş Manisa Şube Başkanı Ürkmez, ücretlerde ödemelerin devamlılığın esas alınması gerektiğini belirterek, ”Ödenmeyen ücretlerin ne işçiye faydası yoktur. Dolayısıyla Toplu sözleşmelerde hem iş güvencesi, hem iş barışı, hem de iş huzuru olması gerekir. Bu toplu sözleşmenin hayır olmasını diliyor, sayın başkanımızdan da içerde birikmiş 3-4 aylık hakların yatırılmasını rica ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Hasan Ergene de, toplu sözleşmenin hayırlar getirmesini temenni etti. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hasan Ergene ile Hizmet İş Manisa Şube Başkanı Nadir Ürkmez toplu sözleşme imzalarını attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: