Soma Belediyesi'nin 2013 Yılı Bütçesi 60 Milyon Liraya Yükseldi

Soma Belediyesi'nin 2012 yılında 43 milyon lira olan bütçesi 2013 yılında Bölge ısıtma sistemi yatırımları...

Soma Belediyesi'nin 2012 yılında 43 milyon lira olan bütçesi 2013 yılında Bölge ısıtma sistemi yatırımları nedeniyle 60 milyon liraya yükseldi. Soma Belediyesi, 2011 yılında 33 Milyon olan bütçesini iki yılda 60 milyon liraya çıkardı.

Soma Belediyesi Meclisi'nin Ekim ayı 2. birleşim toplantısı Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin Başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Plan Bütçe komisyonunda görüşülen bütçe konularının karara bağlandığı toplantıda Plan Bütçe Komisyonunun 2013 Yılı Bütçesine ilişkin aldığı kararlar görüşüldü.

Reklam
Reklam

Bütçe toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Ergene, "2013 yılı bütçemizi 60 Milyon liraya bağladık. Bütçemiz 2011 yılında 33 Milyon, 2012 yılı yıl sonu itibari ile 43 Milyon, son olarak önümüzdeki yılda 60 Milyon olarak belirlendi. Çünkü bölge ısıtma Sistemi yatırımı yapıyoruz ona göre bütçeye karşılık koyduk"dedi.

Belediye'nin 2012 yılı itibari ile şu anda 28 Milyon TL borcu olduğunu söyleyen Ergene, açıklamasını şöyle bitirdi: "Soma Belediyesi'nin altyapı, kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri çalışmaları nedeniyle İller Bankasına 28 Milyon Lira civarında bir borcumuz var. Bu borçlarımız da 2013 yılında yapılacak yerel seçimlerle beraber Büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. Önümüzdeki dönemde Belediye Başkanlığı kime nasip olursa borçsuz bir şekilde çok rahat başkanlık yapacak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: