Soma Belediyesi’nin Alternatif Çevre Yolu Kapatıldı

Soma Belediyesi’nin, Labella Otel yanından kamyon trafiğini sağlamak üzere D100 karayoluna bağlayarak açtığı kamyon yolu...

Soma Belediyesi’nin, Labella Otel yanından kamyon trafiğini sağlamak üzere D100 karayoluna bağlayarak açtığı kamyon yolu resmen kapatıldı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü Soma Belediyesi’ne yazı göndererek yolun kapatılması talimatını verdi. Bir taraftan belediye ekipleri diğer taraftan da Karayolları ekipleri bariyerler koyarak yolu trafiğe kapattı. Belediye Başkanı Hasan Ergene, karayollarının ne kavşağı yaptığını, ne de belediyenin yapma talebine olumlu yanıt verdiğini belirterek, randevu bile alamadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Soma Kaymakam Abdülkadir Karataş ile birlikte kapatılan yolda incelemelerde bulunan Başkan Ergene, kapatma kararını çok sert bir dille eleştirdi. Ergene, “Milletvekillerinin, Kaymakamın, Belediye Başkanlarının girişimlerine rağmen Karayolları iki satır yazı yoluyor, yolu kapatın diyor. Bu ne demek? Bürokrasi siyasi iradenin üzerinde demektir. Biz buradan şunu anladık; bu kurum bütün siyasi birimlerin üzerinde" dedi.

"İŞİN EN KOLAYINI SEÇTİLER"

Karayollarının bu yolla ilgili hiçbir şey yapmadığını dile getiren Ergene, şöyle konuştu: “Bu yol bizim Turgutalp Belediyesi ile imar planımız içersinde. Buranın sağı solu arsa. Yarın öbür gün buralarda sağlı solu binalar olacak. Okullar olacak. Burası Soma’nın gelişme bölgesi. Bu yolun kapatılması kadar saçma bir şey yok. Burada kavşak mı, kamulaştırma mı ne yapacaksan yap. Ama atılan hiçbir adım yok. Bu yol bizim 4-5 senedir yaptığımız çalışmanın ürünü. Sadece bu sezon buraya 500 Bin TL para yatırdık. Biz bu yolu şehir nefes alsın diye yaptık. Termik santrale kömür taşıyan kamyonlar için en kısa ulaşım yolu burası. Bu milli servet değil mi. Şehir içinde hava kirliliğine sebep oluyor. Toza toprağa sebep oluyor. Burası bizim için çevre yolu bitinceye kadar geçici bir tedbirdi. Ama Karayolları da gerekli önemi vermediği için çareyi yolu kapatmakta buldu.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: