Soma Davasında Whatsapp Grubu Kuran Mahkeme Başkanı'na Reddi Hakim Istemi (3)

OLAYIN AYDINLATILMASI İÇİN TEST MERKEZİ İSTENDİ Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar

OLAYIN AYDINLATILMASI İÇİN TEST MERKEZİ İSTENDİ
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine öğleden sonra devam edildi.
Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Can Gürkan, davayla ilgili algı yönetimi yapıldığını savundu. Hazırlanan yeni bilirkişi raporu için 'şah', ek bilirkişi raporunun ise 'şahmaran' olduğu yönünde benzetmede bulunan Can Gürkan, "Bu hazırlanan ek rapor değil, savunma raporu. Suç isnat etmek kolay. Mevzuata aykırı hareket ettiğimiz söyleniyor ama aykırı olan ne bunu yazmamışlar. Başından beri bunu yaşıyoruz. Bizim için bilirkişi raporuna göre karar verirseniz kurgular üzerine karar vermiş olacaksınız. Gerçek er yada geç ortaya çıkacak. Burada değilse bile istinaf mahkemelerinde Yargıtay'da ortaya çıkacak. İlk bilirkişi heyeti sahte delillerle bu raporu hazırladı. Bize ceza verecekseniz verin ama sanık olarak bizlerinde hakkını koruyun. Bilirkişilerin burada dinlenmesi lazımdı. İlk bilirkişiler kamikaze gibiydiler. Bunu neden yaptıklarını bilmiyoruz. Gerçek bu mahkemede ortaya çıkacak o zaman yer yerinden oynayacak. Bir test merkezi kurulursa gerçek ortaya çıkar. Sonra ihmali olanlar varsa soruşturma yapılabilir. Ülkemiz her türlü saldırıya açık. Neden bu madende sabotaj araştırması yapılmıyor. 'Araştırılsın' demek suç oluyor. Olayın olma şekliyle ilgili sıfır delil var ama dava sürüp gidiyor. Niyetiniz davayı çözmek mi? Çözmemek mi? Eğer çözmekse yapılacak olan küçük bir test" dedi.
Can Gürkan'dan sonra söz alan diğer tutuklu sanıklar da savunma için ek süre istedi. Raporlardaki suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çekin'de, bilirkişi Mehmet Maden'in itirazları ve Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın bilirkişi heyetiyle haberleşmek için WhatsApp grubu oluşturmasına yönelik akademisyen düzeyinde hazırlanan bilimsel görüşü mahkemeye sundu. Ek bilirkişi raporunun Mehmet Maden'in imzasının olmamasından dolayı geçersiz olduğunu savundu.
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun avukatı ise tutukluluk süresinin uzun olduğunu savundu. Talepleri alan Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, diğer sanık avukatlarının taleplerini almak ve ara kararını açıklamak üzere duruşmayı yarına erteledi.
Taylan YILDIRIM/AKHİSAR (Manisa), (DHA)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: