Soma Fen Lisesi Öğrencileri Yarıştı

Soma Fen Lisesi, 2012-2013 yılından itibaren seçmeli ders kapsamına alınan "Hz. Muhammed’in Hayatı" dersinin daha...

Soma Fen Lisesi, 2012-2013 yılından itibaren seçmeli ders kapsamına alınan "Hz. Muhammed’in Hayatı" dersinin daha etkili ve verimli bir şekilde öğretilebilmesi amacıyla "Bilen Kazanıyor" adlı yarışma düzenledi. Yarışmaya 9 ve 10. sınıflardan toplamda 91 öğrenci katıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi.

Fen Lisesi’nde düzenlenen bilgi yarışmasının ardından düzenlenen ödül törenine Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Ayla Tekin, Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna, milli eğitim şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çeşitli okullardan idareciler katıldı. Programın öncesinde üzerinde Fen Lisesi yazan dev pasta kesilerek katılımcılara ikram edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Sadettin Uysal, "Amacımız Fen ve Matematik alanlarında ön planda olan Fen Lisesi öğrencilerimizin sosyal ve kültürel alanlarda da başarılı olacağını göstermekti. Fen lisesi olarak pozitif bilimlerin sadece akla dayalı yönüyle ele alındığında eksik kaldığını düşünüyoruz. Bize göre pozitif bilim ürünleri duygunun, kalbin süzgecinden geçtiğinde insanlığa daha faydalı olacaktır. Geleceğin bilim adamı adayı olarak sadece ülkeye değil aynı zamanda da dünyada yön vermeyi hedefleyen öğrencilerimiz her alanda kendilerini yetiştirme bilinci içersinde bundan sonrada daha farklı projeler üretmeye devam edeceklerdir. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emekleri geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Abdülkadir Karataş ise, "Böylesine anlamlı bir günde Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili'nde bu projeye imza atan okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederim" dedi.

konuşmaların ardından düzenlenen bilgi yarışmasında finale kalan ve birinci olan 10-B sınıfı öğrencisi Rümeysa İspirden’e, büyük ödül olan Tablet Pc, Kaymakam Karataş tarafından takdim edildi. Diğer ödül alan öğrencilere ise ödüllerini protokol verdi. Program ikramların ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: