Soma Fen Lisesi, Olimpiyat Şampiyonlarını Ağırladı

Soma Fen Lisesi, öğrencilerini olimpiyat ve proje yarışmalarına hazırlamak için İzmir Fen Lisesi Olimpiyat grubunu...

Soma Fen Lisesi, öğrencilerini olimpiyat ve proje yarışmalarına hazırlamak için İzmir Fen Lisesi Olimpiyat grubunu Soma’ya davet etti.

Soma Fen Lisesini ziyaretine, İzmir Fen Lisesi Olimpiyat grubu üyelerinden ve TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları'nda altın madalya alarak aynı zaman da Somayı da gururlandıran Ekin Akyürek, TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları'nda gümüş madalya alan ve Türkiye Matematik Olimpiyat Takımı'nda olan Berfin Şimşek ile TÜBİTAK Kimya Olimpiyatları'nda gümüş madalya alan Mustafa Başaran katıldı. Ödüllü öğrenciler, Soma Fen Lisesi öğrencilerine Olimpiyat ve Proje Yarışmaları konusunda seminer verdi. Seminerde, bu tür yarışmalara katılmanın öğrencilere özgüvenin yanında maddi ve akademik getirilerinin de olduğunu belirten şampiyonlar, aynı zamanda Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil etmenin büyük bir onur olduğunu dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Somalı olan Ekin Akyürek; Soma Fen Lisesi öğrencilerinin de ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarına katılıp başarılı olarak bir ilke imza atacaklarına inandığını belirtti.

Soma Fen Lisesi Müdürü Sadettin Uysal, İzmir Fen Lisesi'nin semineri sunan Olimpiyat Grubu'na teşekkür ederek, düzenlenen seminerle öğrencilerin ufkunda bir ışık oluşturmayı planladıklarını, geri bildirimlerden bunu başardıklarına inandığını belirtti.

Soma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Öztürk ve Mehmet Yurdadur’un da katıldığı seminer, Soma Fen Lisesi öğrencileri tarafından ilgi ile izlendi. Seminerin sonunda konuk şampiyonlara hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: