Soma, Manisa'ya Örnek Olacak

Manisa Valiliği tarafından şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçlarının önlenmesi amacıyla başlatılan ‘Umutlar Çiçek Açsın’...

Manisa Valiliği tarafından şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçlarının önlenmesi amacıyla başlatılan ‘Umutlar Çiçek Açsın’ projesi Soma ilçesinde etkin bir şekilde yürütülüyor. Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Manisa Valiliği’nin proje kapsamında Soma’da yapılan faaliyetleri Manisa geneline örnek gösterdiğini ifade etti.

Projenin tanıtımı ve yapılan faaliyetler hakkında Soma Mesleki Eğitim Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İbrahim Kılınç, Belediye Başkan Vekili İbrahim Kuzum, Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdür Vekili Süleyman Altıparmak, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

Soma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Samih İli proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri katılımcılara aktardı. İli, “Proje hazırlığı olarak ilk Rehberlik Araştırma Merkezi ile şiddeti önleme amaçlı seminerlere başlandı. İlköğretimi son 3 yılda bitirip bir üst öğrenime devam edemeyenlerin envanteri çıkarılarak iletişime geçilip kurs ve seminerler planlıyoruz. Çıkarılan envanter ile Soma’da son 4 yılda çeşitli sebeplerle eğitimlerine devam edemeyen bin 113 kişi tespit edildi. İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçip madde bağımlısı ve şiddete maruz kalanlar merkezimize davet ediliyor. Meslek kurslarıyla gençlerimizin iş dünyasına girmeleri amaçlanıyor. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı ile cezaevinde hükümlülere meslek kursları yapılması yönünde çalışmalara başlanmıştır” dedi.

Sayın valimizin koordinesinde başlatılan ‘Umutlar Çiçek Açsın Projesi’ Manisa genelinde başlatılan bütün Manisa’yı ilgilendiren çok önemli bir proje. Bu projede amaç öncelikle şiddet, madde bağımlısı ve çocuk suçluluğunun önlenmesine yönelik gerekli atılımları yapmak ve onların meslek sahipleri olmalarını sağlamaktır. Buradan amaçla bizde bu projeye Soma olarak çok büyük bir katkıda bulunduk. Bununla ilgili bütün kurum ve kuruluşların katıldığı toplantı ile neler yapabiliriz diye görüş alışverişlerinde bulunduk. Buradan hareketle çok ciddi projeler hazırladık. Bu projeleri valiliğe sunduk. Valilikte Etüt Proje Müdürlüğü’nde en güzel projeler arasına dahil ederek örnek gösterdi. Soma’da hazırlanan bir projenin tüm Manisa’ya örnek teşkil edilecek şekilde dile getirilmesi bu işe ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Programın sonunda, Soma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen ustalık ve usta öğreticilik kurslarında başarılı olan kursiyerlere belgelerinin protokol tarafından takdim edilmesiyle program sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: