Soma Mesleki Eğitim Merkezi Yılsonu Töreni Gerçekleştirdi

Soma Mesleki Eğitim Merkezi, 2. pilav hayrı ve yıl sonu belge törenini geniş katılımlı bir...

Soma Mesleki Eğitim Merkezi, 2. pilav hayrı ve yıl sonu belge törenini geniş katılımlı bir organizasyonla gerçekleştirdi.

Eğitim Merkezi önünde yapılan etkinliğe Soma Belediye Başkan Vekili Musa Maman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Öztürk, okul ve kurum müdürleri, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Samih İli, "Merkezimizin temel faaliyetleri ve alışıla gelmiş çalışmaları çırak öğrenci eğitimi, kalfaların ustalık eğitimi ve usta öğretici eğitimi idi. Bu öğretim yılında 43 dalda 210 çırak, 101 kalfa eğitim görmektedir. Geçtiğimiz yıl Eylül ve Şubat döneminde de 73 kişi Kalfalık Belgesi, 56 kişi Ustalık Belgesi, 4 kişi İşyeri Açma Belgesi, 15 kişi de Usta Öğretici belgesi aldı. Şu ana kadar toplam 148 belge verildi" dedi.

Reklam
Reklam

Müdür İli, şöyle devam etti: "Soma Mesleki Eğitim Merkezi olarak 2 yıldan beri Projelere önem vermekteyiz. Geçen sene yürüttüğümüz 2 projeden sonra bu yıl büyük umutlarla başlattığımız Umutlar Çiçek Açsın projesi ile suçluluğu, madde bağımlılığını ve suça meyilli vatandaşlarımıza meslek kazandırarak suç ortamlarından uzaklaştırmayı amaçladığımız projemiz vardı. Bu proje ile Soma Kapalı Cezaevi'nde 13 vatandaşımıza Kaynakçılık kursu açıldı, 8 kişi başarılı oldu. Sıhhi Tesisat Kursu açıldı, 12 mahkum katıldı, 8 kişi başarıyla tamamladı. Yine Merkezimizde; Elektrot Ark Kaynağı kursuna 23 vatandaş başvurarak 16'sı başarılı oldu. Otomotiv Lastik Onarımcısı kursuna da 18 katılımcı devam ediyor. Bu verimli yılı geride bırakırken, desteğini esirgemeyen kıymetli Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız, oda başkanlarım ve esnafımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara pilav ikramında bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: