Soma Müzik Gönüllüleri Bulgaristan Yolcusu

Soma’da Müzik dostları ile çalışmalar yürüten Soma Müzik Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Derneği, Bulgaristan Ardino...

Soma’da Müzik dostları ile çalışmalar yürüten Soma Müzik Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Derneği, Bulgaristan Ardino Belediye Başkanı Mehmet Murat’tan davet aldı.

Türk nüfusunun yoğun olduğu ve eski adı Eğridere olan Adrino, Kurban Bayramı ve yeni yıl öncesinde düzenlenecek etkinliklerde konser vermek üzere Soma Müzik Gönüllüleri Derneğine davette bulundu. Ardino Belediye Başkanı Mehmet Murat, "Ardinop ( Eğridere) Bulagaristan’ın doğu Rodop Dağları arasında Kırcaaliye bağlı bir ilçedir. İlçemizin Uygar aydınlık bir yanı var. Nüfusun çoğunluğu Türk. Bütün olumsuzluklara karşın kendi kültürümüzü, geleneklerimizi Türkçemizi yaşatma çabası içerisindeyiz. Bu doğrultuda sizlerle işbirliği içerisine girmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı İlknur Güve de, müzik dostları ile birlikte Bulgaristan'da Soma’yı en güzel nağmeler eşliğinde temsil edeceklerini belirterek, Bulgaristan yolculuğunda derneğe destek olan firmalara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: