Soma Tarihi Darkale Köyü İzmirli Mimarları Ağırladı

Soma ilçesine bağlı tarihi Darkale köyü, İzmirli mimarları konuk etti.

Soma ilçesine bağlı tarihi Darkale köyü, İzmirli mimarları konuk etti.

İzmir Mimarlar Odası'nın tertip ettiği teknik geziye 40 kişilik grup katıldı. İzmirli Mimarları, Darkale köyü yenileme projesi ekibi karşıladı. Gruba köy ile ilgili olarak bilgiler veren Darkale köyü Yenileme Projesi Sorumlusu Şule Doğan, İzmir Mimarlar Odası'na böyle bir gezi tertip ettikleri için teşekkür etti.

İzmir Mimarlar Odası'nın rutin gezilerinden birini Darkale Köyü'ne yaptığını belirten İzmir Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal, "Geleneksel mimarlık eserlerini ve dokularını inceleme amacıyla gezi turlarımızdan birini de Darkale Köyü'ne yaptık. Buranın tarihi, kültürü ve mimari dokusunu inceleyerek bilgiler alacağız."dedi.

Reklam
Reklam

Somalılara sıcak karşılamalarından ötürü teşekkür eden Topal, tarihi ve mimari dokusu ile muhteşem bir yer olan Darkale Köyü'ne hayran kaldıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: