Soma'da 2 Bin Fidan Dağıtıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim”...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim” kampanyası kapsamında, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Soma Orman İşletme Şefliği tarafından ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Fidan dağıtımına Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Demiraslan, Soma Orman İşletme Şefi Gökhan Şahin ve vatandaşlar katıldı. Cengiz Topel Meydanı’nda yapılan fidan dağıtımında vatandaşlara kızılçam, fıstık çamı ve selvi fidanı ücretsiz olarak verildi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Abdülkadir Karataş, "Yılbaşında ağaç katliamı yapmak yerine ağaç dikme için böyle bir kampanya yapılmış. Vatandaşlarımızın ağaç dikme duyarlılığını arttırmalıyız. Bu kampanya ile inşallah 2013 yılı ağaç dikme yılı olur ve böylece canımız ciğerimiz olan ormanlarımız daha da artar” dedi.

Soma Orman İşletme Şefi Gökhan Şahin de, “Geleceğin için bir çam da sen dik kampanyası çerçevesinde fidan dağıtımına başladık. Yaklaşık 2 bin adet fidanımızı vatandaşlara dağıttık. Amacımız, halkımızı ağaç dikmek konusunda bilinçlendirmek ve ormanlarımızın yok olmasını önlemek. Tüm vatandaşlarımız ağaç dikebilsin diye ücretsiz olarak fidan dağıtıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: