Soma’da 2012 Yılı Orman Yangını Bilançosu Açıklandı

2012 yılı yaz sezonunda Soma’da çıkan 31 ayrı orman yangınında 15.4 hektar orman alanı kül...

2012 yılı yaz sezonunda Soma’da çıkan 31 ayrı orman yangınında 15.4 hektar orman alanı kül oldu. Yangınların biri dışında hepsinin insan kaynaklı çıktığı, vatandaşların orman yangınlarına karşı daha bilinçli hareket etmesi gerektiği bildirildi.

Soma Orman İşletme Şefliği, 2012 yılında meydana gelen yangınların bilançosunu basın mensuplarıyla paylaştı. Orman İşletme Şefi Gökhan Şahin, bu yıl yaz döneminde 31 ayrı yangında yaklaşık 15.4 hektarlık alanın zarar gördüğünü ifade etti. Şahin konuya ilişkin açıklamasında, “Soma sınırları içersinde meydana gelen yangınların sadece bir tanesi enerji nakil hattından kaynaklandı. Diğer yangınların tamamı vatandaşların dikkatsizliği sonucu çıktı. Geçtiğimiz yıl da toplam 19 yangın meydana gelmiş, yaklaşık 15 hektar alan yanmıştı. Bu seneki yangınlar sayı olarak fazla ama, alan olarak geçen yıl ile hemen hemen aynı” dedi.

Reklam
Reklam

2 yıldan bu yana bir adet helikopterin Temmuz ayı başlarında Soma’da konuşlandırıldığını ifade eden Şahin, “Bu helikopter yangınlara ilk müdahale konusunda ciddi verim sağlıyor. Biz de işletmemizde bulunan 4 arazöz, 1 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 2 ekip aracı, 1 dozer ile müdahalede bulunuyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: