Soma'da Alevilerden Geleneksel Aşure Hayrı

Alevi Kültür Dernekleri Soma Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği aşure etkinliği, hafta sonu geniş bir katılımla...

Alevi Kültür Dernekleri Soma Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği aşure etkinliği, hafta sonu geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

İnönü Mahallesi'ndeki Cem Evi'nde organize edilen etkinliğe Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, CHP İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, MHP İlçe Başkanı Levent Yüksel, Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi yöneticileri, TES İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demirarslan, ADD Soma Şube Başkanı Engin Hamşioğlu, Kızılay Şubesi yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Alevi Kültürleri Derneği Soma Şube Başkanı Aysun Gökçe, etkinliğe katılan davetlilere teşekkür etti. Başkan Gökçe, “Aşure Ayı insanları birbirine yaklaştıran bir aydır. Biz bu geleneğimizi insanlar arasındaki kardeşliğin pekiştirilmesi ve geçmişin acılarını yad etmek için sürdürmekteyiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: