Soma'da Darkaleliler Derneği'nden Karataş'a Ziyaret

Darkale Köyü Kültür Varlıklarını Koruma Tarihi Eserleri ve Doğal Güzellikleri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş'ı

Darkale Köyü Kültür Varlıklarını Koruma Tarihi Eserleri ve Doğal Güzellikleri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Zeki Uğurtan, 1 Eylül 2012'de kurulan derneğin Darkale'deki tarihi mirasın korunmasını amaçladığını, bir müze kurulması projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Karataş ise derneğin kurulmasıyla tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkılması anlamında önemli bir adım atıldığını belirterek "Darkale Köyü'ndeki tarihi dokunun kurtarılmasıyla ilgili çözüm sürecine girildi. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Soner Övümlü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: