Soma’da Hava Kirliliği Anında Tespit Edilecek

Sanayi, hızlı nüfus artışı, süratli yapılaşma ve çevre bilinçsizliği sonucu Soma’da meydana gelen hava kirliği...

Sanayi, hızlı nüfus artışı, süratli yapılaşma ve çevre bilinçsizliği sonucu Soma’da meydana gelen hava kirliği sebebiyle kirliliği anında tespit eden bir hava ölçüm istasyonu kuruldu.

Birinci grup hava kirliliği grubunda yer ilçeler arasında yer alan Soma’da SO2, NOx, O3, CO, PM(partikül madde) kirliliğini ölçen sabit hava ölçüm istasyonu SEAŞ sosyal tesisleri içersine konuşlandırıldı. Kurulan istasyondan sağlanan verileri vatandaşlar www.havaizleme.gov.tr adresinden de an be an izleyebilecek.

Hava ölçüm istasyonunun açılışı Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çamzeybek, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Kılınç, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Şahin, ELİ Müessese Müdür yardımcıları, Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin katılımları ile yapıldı.

Reklam
Reklam

Kaymakam Abdülkadir Karataş, “Soma’da sanayi ve evsel atıklar sonucu meydana gelen hava kirliliğinin sebebini anında belirleyecek olan bu istasyonda alınan sonuçlara göre hava kirliliğine karşı atılacak adımları belirleyeceğiz" dedi.

Soma’da böyle bir istasyon kurulmasının isabetli bir karar olduğunu belirten Karataş, şu bilgileri verdi: "İnşallah Belediye, Kaymakamlık ve vatandaşların işbirliği ile daha yaşanabilir bir Soma için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Soma Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün girişimleri ile girişimiyle, halk ve çevre sağlığının korunması amacıyla yedi gün yirmi dört saat hava kirliliğini oluşturan kirletici parametrelerini ölçme amacıyla sabit hava kalitesi izleme ölçüm istasyonu kurulumunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Ölçüm ve Denetim Dairesi Başkanlığı, Hava Kalitesi İzleme Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Bakanlık İdareci ve teknik uzmanlarına ve Manisa İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ve uzmanlarına teşekkür ederiz. Somamızın hava kalitesini karakterize edecek şekilde sabit istasyonun kurulması ile Soma halkının, hava kirleticilerine belirlenmesi, Somanın hava kirliliğine katkısı olan tüm kirletici konsantrasyonların tespiti ısınma ve endüstriyel kaynaklı hava kirliliğinin sürekli izlenmesi, kirletici kaynakların tespiti ve buna yönelik eylem planlarının geliştirilmesi, hava kalitesi konusunda halkımızın bilgilenmesi amaçlanmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının envanterinde bulunan ilçemize sağlanan sabit ölçüm istasyonu ile yedi gün yirmi dört saat ilçemizin hava kalitesi ölçülerek, hava kirliliğinin azaltılması çalışmalarına ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte geniş katılım ve etkin bir çalışma sürdürmek, bu amaçla yürütülen projelerin sonuçlandırılmasının sağlanarak halkımızın kaliteli bir havaya kavuşmasıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: