Soma'da Hıdrellez şenlikleri

Soma'da Hıdrellez şenlikleri coşkuyla kutlandı.

Soma'da Hıdrellez şenlikleri coşkuyla kutlandı.

Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi'nin katkılarıyla Soma Ticaret Meslek Lisesi tarafından organize edilen Hıdrellez Şenlikleri, "Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirelim" sloganıyla düzenlenen bisiklet turu ile başladı.

İstasyon Meydanı'ndan başlayan ve Hükümet Konağı önünde sona eren bisiklet turu sonrasında, Hamız Dağı'na yürüyüş gerçekleştirildi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Hamız Dağı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Kültürümüzü, geleneklerimizi, örfümüzü ve adetlerimizi hem iyi tanımak, hem de gelecek nesillere iyi anlatmak durumundayız. Bu etkinlikler bizi biz yapan milli servetlerimiz. Kış günleri bitti, yaz günleri başlıyor. Hıdrellezin manası budur. Etkinliklere katkıda bulunan başta değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere Sayın Kaymakamımız Abdülkadir Karataş'a ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Türküler, halk oyunları, semah gösterisi, yöresel oyunlar, ateşin yakılması, halat çekme, elma yeme ve çuval yarışmasının yapıldığı şenliklerde, Soma Kadın Dayanışma Derneği üyelerince de çeşitli maniler okundu. Geleneksel olarak katılımcıların ateş üzerinden atladığı şenlikler, pilav ve ayran ikramıyla sona erdi.

Şenliğe Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Gençlik Spor İlçe Müdürü Dilek Kuruçay, Soma İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: