Soma'da Kentsel Isıtma Projesi Toplantısı

Soma Belediyesi, Elektrik Üretim A.Ş. ve Soma Elektrik Üretim A.Ş. tarafından ‘Kentsel Isıtma Projesi’ kapsamında...

Soma Belediyesi, Elektrik Üretim A.Ş. ve Soma Elektrik Üretim A.Ş. tarafından ‘Kentsel Isıtma Projesi’ kapsamında karbon emisyonlarının azaltılmalarının belgelendirilmesine yönelik halka açık toplantı yapıldı.

Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Çevre Dairesi Müdürü Ayşegül Karayangan, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Çevre Dairesi Müdür Yardımcısı Mücahit Sav ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan SEAŞ Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Şerifoğlu, Soma Belediyesi ile yapılan Kentsel Isıtma Sistemi’nin, Termik Santraller ve Türkiye açısından bir ilk olduğunu belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Hasan Ergene de, Bölge Isıtma Sistemi’nde iki yıldır süren çalışmalar kapsamında şu ana kadar 8 milyon TL harcandığını belirtti. Ergene, “Bu sistemin devreye alındığı tarihten itibaren atmosfere salınacak olan karbondioksit ve zararlı gazların azaltılması söz konusu. Bununla ilgili olarakta uluslar arası karbon piyasasına satılması söz konusu. Bizde projenin bir an önce hayata geçirilmesi ile ilgili olarak sabırsızlanıyoruz. Bu çalışmalar sürerken bir taraftan da bu sertifikalandırma da bunun yan kolu olarak düşünülebilir. Ama en önemli ayaklarından biri” dedi.

Soma’nın en önemli sorunlarından birinin çevre kirliği olduğunu ifade eden Kaymakam Abdülkadir Karataş ise, “İnşallah bu proje ile birlikte evsel ısınmalardan kaynaklanan önemli kirlilik sona erecek. Soma Belediyesi’nin çevre konusundaki duyarlılığını takdir ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıda katılımcılara Bölge ısıtma Sistemi ile ilgili çalışmaları Soma Belediyesi Fen İşleri’nde görevli inşaat mühendisi Ersin Bülbül aktarırken, sistemin çevresel açıdan faydalarını da Belediye Çevre Koruma ve kontrol Müdürlüğü’nden çevre mühendisi Yeliz Parmaksız Özveri anlattı. Kurumunun çalışmaları hakkında bilgi veren EÜAŞ Çevre Dairesi Müdür Yardımcısı Mücahit Sav da, ‘Kentsel Isıtma Projesi’ kapsamında karbon emisyonlarının azaltılmalarına yönelik teknik bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Toplantının son bölümünde de vatandaşlar, proje ile ilgili olarak olumlu ya da olumsuz görüşlerini yazılı ve sözlü olarak dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: