Soma'da Konutlar Termik Santralin Suyu Ile Isınmaya Başlandı

MANİSA (AA) - Soma Belediye Başkanı Hasar Ergene, ilçede konutların termik santralin sıcak suyu ile ısıtılmamasıyla ilgili test uygulamasına başlandığını söyledi. 

Soma Belediye Başkanı Hasar Ergene, ilçede konutların termik santralin sıcak suyu ile ısıtılmamasıyla ilgili test uygulamasına başlandığını söyledi. Ergene, gazetecilere yaptığı açıklamada Soma Termik Santrali'ndeki sıcak suyun şehir ısıtmasında kullanılması projesinde son aşamaya geldiklerini, testlere başlandığını söyledi. İlk etapta Soma Belediye Binası, ELİ Müessese Müdürlüğü Binası ve Çınar Kooperatifi'ndeki 42 konutta uygulamanın denendiğini anlatan Ergene, şunları söyledi: "Dün itibariyle test muslukları açarak santraldeki sıcak su ile ısınmaya başladık. Test aşamasından sonra uygulamayı yayacağız. Bu sene 2 bin, önümüzdeki yıl ise 8 bin 100 konutu ısıtmayı hedefliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: