Soma’da Kütüphaneler Haftası Kutlamaları

49. Kütüphaneler Haftası, Soma'da İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikle start aldı.Kütüphanedeki etkinliğe Kaymakam Abdülkadir Karataş,...

49. Kütüphaneler Haftası, Soma'da İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikle start aldı.

Kütüphanedeki etkinliğe Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Musa Maman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Dilek Kuruçay, Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Yurdadur, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Kütüphane Müdür Vekili Necati Bolelli yaptı. Bolelli, düzenlenen Kütüphaneler Haftası’nın düzenleme amacının kitaplardan ve kütüphanelerden yararlanma alışkanlığının daha da yükseltilmesi olduğunu ifade etti. Soma Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin destekleriyle İlçe Halk Kütüphanesi’nin modern yüzüne kavuştuğunu kaydeden Bolelli, ‘Kütüphaneler kendilerini yetiştirmek isteyen insanlar için vazgeçilmez bir uğrak yeridir. Yeni binamızla birlikte okurlarımızın ilgisi de çoğaldı. Günlük kitap değişimi 50-60 civarında olup aylık bine yakın kitabımız okuyucuların elinde bulunmaktadır. Bilgisayarlarımızdan da ayda 3 bin kişi yararlanmaktadır. Hedefimiz 100 bin nüfuslu ilçemizde kitap değişimini günlük 150 rakamlarına çıkarmak" dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Abdülkadir Karataş ise, kitapların hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, "Şu anda yenilenen ilçe halk kütüphanemizde kitap sayımız istenilen rakamlara ulaştı. Bunların hepsi öğrencilerimizin gelecekte daha iyi yerlerde olabilmeleri için. Hiçbir kitap raflarda çürüsün diye yazılmıyor. Her kitap bir insan hayatını kapsıyor. O açıdan bir insanın hayatına sığdırdığı bir kitabı birkaç saatte okuyarak bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. İnsanlarımızın geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak istiyorsak okumayı sevdirmek zorundayız. Bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Ailelerinde kitap okuyarak çocuklarını okumaya teşvik etmeleri gerektiğinin altını çizen Kaymakam Karataş, ‘Okuduğumuz kitap sayısı diğer gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman çok az kalıyor. Bu da şunu gösteriyor. Televizyonların ve bilgisayarların başında zamanımızı öldürüyoruz. Boş vakitlerimizde kitap okuma alışkanlığımızı kazanmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından, hafta etkinlikleri kapsamında çeşitli okullarda düzenlenen resim, en çok kitap okuma ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: