Soma’da Lisanslı Ayrıştırma Tesisi Açıldı

Soma’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı ambalaj atığı ayırma ve toplama tesisi faaliyete girdi. Yaklaşık...

Soma’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı ambalaj atığı ayırma ve toplama tesisi faaliyete girdi. Yaklaşık bir milyon TL' lik bir yatırım ile firmayı faaliyete soktuklarını belirten Firma Sahibi Habib Sırçancı, "Araçlarımız ile mahallelerde katı atıkları toplayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı tesisimizde ayrıştırma işlemlerini yapacağız" dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Umut Metal adlı firmayla imzaladıkları protokol sonrasında, firmanın Yırca yolu üzerindeki yeni tesiste incelemelerde bulundu. Soma Belediye Meclisi Çevre Komisyonu ve Çevre ve Koruma Müdürlüğü personeliyle birlikte tesisin bulunduğu yere giden Başkan Ergene, "Artık her geçen gün çevreyi ve çevreyi korumanın önemini vatandaşa anlatacağız. ‘Bilinçli atın, geri kazanın’ sloganı ile Soma Belediyesi geri dönüştürülebilir atıkları evsel atıklardan ayrı toplamaya başlayacak” dedi. Firma yetkilisi Mustafa Sırçancı ve firmada görevli Çevre Mühendisi Engin Çivi de, "Kağıt, Karton, plastik, metal ve cam ambalajlar, ilk etapta pilot bölge olarak belirlenen 4 mahalleye konulacak kumbaralardan araçlarımız ve personellerimiz tarafından toplanacak. Sonrasında ise bunlar dönüştürülerek tekrar ekonomiye kazandırılacak” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: