Soma’da Sendikalar Arasında Sular Isınıyor

Türkiye Maden İş Sendikası ile yeni kurulan, genel merkezi Soma’da bulunan ve henüz örgütlenme aşamasında...

Türkiye Maden İş Sendikası ile yeni kurulan, genel merkezi Soma’da bulunan ve henüz örgütlenme aşamasında olan, hükümete yakın olduğu öne sürülen Öz Maden İş Sendikası arasında sular ısınıyor. Maden İş Sendikası işyeri temsilcileri ve sendika yöneticileri, Belediye Başkanı Hasan Ergene’yi ziyaret ederek AK Parti’nin Öz Maden İş Sendikası’na destek verdiğini iddia ederek tepkilerini dile getirdiler.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi yöneticileri ve işyeri temsilcileri, Başkan Ergene’yi makamında ziyaret etti. Maden İş Sendikası işyeri temsilcileri; geçtiğimiz günlerde Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Maden İş Sendikası'nın konfederasyon yönetim kurulu üyesi ve Soma AK Parti yönetim kurulundan bir isimle Maden İş Sendikas'ının örgütlü olduğu işyerine örgütlenme çalışması yaparcasına ziyarette bulunmalarını doğru bulmadıklarını belirttiler. Başkan Ergene de, “Bir AK Partili olarak Soma'mızda köklü bir geçmişi olan sendikamızın karşısına yeni kurulan bir sendika da hasleten ve siyaseten bizimle aynı yolda yürümüş arkadaşlarımızın bu işlerin içinde olmasından üzüntü duyduğumu belirttim. Soma merkezli kurulan Öz Maden İş Sendikası’nın geçen hafta Ankara’dan gelen Hak-İş konfederasyonu yöneticisi ile birlikte ELİ’yi ziyaret ettiklerini ve oradan aldıkları izinle Maden İş’in örgütlü olduğu işyerlerine ve ELİ’ye hizmet üreten bir takım özel işyerlerine, Soma Kömürleri, İmbat AŞ gibi yerlerde bir takım temaslarda bulundukları ve işçilerle görüştüklerini ifade ederek bundan çok rahatsız olduklarını söylediler. Maden İş’in örgütlü olduğu yerlerde Maden İş Sendikası yöneticileri dahi izin almadan gezemezken, henüz daha hiçbir yerde üyesi olmayan Öz Maden İş’in buralara gidip de bir takım örgütlenme faaliyeti gibi ziyaret yapmasına karşı olduklarını ifade ettiler. Bu işe bağlı destekçi olarak partimize bağlı milletvekilimizin ve Soma ilçe teşkilatında yöneticilik yapan bir kişinin de eşlik ettiğini söylediler" dedi.

Reklam
Reklam

Ergene, "Ben de kendilerine 2004’ten bu yana belediye başkanı olduğumu, bu makama geldiğimden bu yana her iki dönemimde de Maden İş Sendikası ile son derece düzeyli, karşılıklı sevgi ve saygı içersinde bir diyaloğumuz olduğunu, Soma'nın her türlü meselelerinde en büyük sivil toplum kuruluşu olan Maden İş Sendikasının Soma’ya yapılacak olan hizmetlerin yapılmasında emeği olduğunu, bize aksi bir yaklaşım göstermeden desteklerini verdiklerini ifade ettim" diye konuştu.

Başkan Ergene, iki farklı sendikanın olmasının demokrasi açısından yararının bulunduğunu da kaydederek, "Nasıl vatandaş 20-30 tane parti içersinden tercih yapabiliyorsa, sendikacılıkta da işçiler hür iradesiyle üye olacağı sendikasını belirlemeli. İki ayrı sendikanın farklı vaatlerle işçilerimize değişik kazanımlar getirebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: