Soma'da Temiz Bir Çevre İçin Toplandılar

Kısa adı AK-ÇEB olan Manisa İl Özel İdaresi, Akhisar, Gördes, Gölmarmara İlçe ve Belde Belediyeleri...

Kısa adı AK-ÇEB olan Manisa İl Özel İdaresi, Akhisar, Gördes, Gölmarmara İlçe ve Belde Belediyeleri Çevre Hizmetleri Birliği'nin meclis toplantısı Soma Belediyesi Encümen Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya birliğe üye belediyelerin başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantı Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Birlik Başkanı, Methodology Design and Implementation of Solid Waste Analiysis (SWA) firması mühendisleri Anja Schwetje ve Bertham Ziwisele, Çevre Mühendisi Sinem Erdoğdu, Birlik Müdürü Adnan Selvi, Yazı İşleri Müdürü Bekir Koyun ile Soma Belediyesi birim amirlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda hazırlanacak proje dahilinde ilçelerde kurulacak olan transfer istasyonları ve katı atıkların bertarafı ve ayrışımına ilişkin bilgiler aktarıldı. Toplantıda konuşan AK-ÇEB Yazı işleri Müdürü Bekir Koyun, Manisa il özel idaresi başta olmak üzere bölgeye hitap edecek bir çevre projesini hayata geçirmek için bir araya gelindiğini söyledi. Koyun, "Burada amacımız AK-ÇEB olarak yerleşim birimlerinde üretilen katı atıkların çevreye zararlarını önlemek için depolanma ve ayrışımını gerçekleştirerek gelecekte karşılaşacağımız çevre kirliliğinin önüne geçmek, yapılan ayrışım sonrasında ise ülke ekonomisine enerji üretimi ve endüstriyel ürünlerin dönüşümünü sağlayarak katkıda bulunmaktır."dedi.

Reklam
Reklam

İlçe merkezleri başta olmak üzere belde ve köylerde hayali bile imkansız olan önemli bir çevre projesi için çalışmalarının devam ettiklerini kaydeden Koyun şöyle konuştu:"Bir belediyenin bu denli kapsamlı bir projenin altından kalka bilmesi çok zor ve bir hayli masraflı olacaktır. Biz hayali bile zor olan katı atıkların bertarafı ve ayrışımı için Manisa İl Özel İdaremiz başta olmak üzere ilçe belediyeleri ve beldelerimizi kapsayacak önemli bir yatırımı bölgemize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık. Gerekli projenin hazırlanması için ihaleye çıkıldı. AB hibe fonlarından yararlanılması için bir proje hazırlanması gerekiyor. Bizlerde Birlik olarak İlçe merkezlerinde gerekli toplantı ve bilgilendirmeleri yaparak proje çalışmalarına başladık. Soma Belediye Başkanlığında yaptığımız toplantı ile katı atıkların depolanarak transferini sağlayacak istasyonun yeri ve Soma'nın vahşi depolama alanları hakkında bilgi aldık. "

Reklam
Reklam

"VAHŞİ DEPOLAMA ARTIK YAPILMAYACAK"

AB'nin desteklediği çevre projelerini hazırlayacak olan firma temsilcisi ve çevre mühendislerinin proje alanı hakkında incelemelerde bulunduğunu anlatan Koyun, "Vahşi depolamanın yaygın olduğu ülkemizde Çevre felaketlerinin önlenmesi ve bu alanların rehabilite edilerek yeniden insanların kullanıma sunulması önemli bir unsurdur. Bizler vahşi depolama sistemini kurulması planlanan tesisler ile rafa kaldıracağız. Artık çevremiz daha yaşanabilir ve temiz olacak. AB bu konuda hazırlanan projelerin yüzde 85'ini hibe olarak karşılaya biliyor. Bizimde hedefimiz bu oranı AB'den alabilmek. Bu, bölgemiz ve Soma için çok güzel ve verimli bir çevre projedir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: