Soma'daki Maden Faciası

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesinde bir grup öğrenci, Soma'daki maden faciasına dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Siirt Üniversitesinde bir grup öğrenci, Soma'daki maden faciasına dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Üniversitenin merkez yerleşkesi önünde toplanan yüzlerini siyaha boyayan öğrenciler adına açıklama yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Birindar Bulut, yaşanan facianın tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu söyledi. Dünyadaki diğer madenlerde bu çapta faciaların yaşanmadığını savunan Bulut, "Türkiye'de bu tür faciaların yaşanması akıllara ihmal ve tedbirsizlik ihtimalini getiriyor. Olayda ihmali olan kurum ve kişilerle ilgili gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz" dedi. Bulut, insan hayatının en önemli değer olarak kabul edildiği dünyada bu tür faciaların yaşanmasının kabul edilemez olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Bu, tarifi zor elim faciada hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye de başsağlığı diliyoruz. Soma'daki facianın son olmasını temenni ediyoruz." Öğrenciler açıklamanın ardından maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundu. Bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra sessizce dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: