Soma'daki Maden Faciası

ÇORUM (AA) - Çorum'da Demokrasi Güçleri Platformu üyesi bir grup, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etti.

ÇORUM ve Türkiye Tabipler Birliği (TTB) gibi bazı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Çorum Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek amacıyla Bahabey Caddesi'nde bir araya geldi. Grup daha sonra ellerinde temsili tabut, pankart ve dövizlerle Gazi Caddesi'ni takiben Hürriyet Meydanı'na yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Öztürk, daha fazla ölümlerin yaşanmasını istemediklerini belirterek, "Taşeron çalıştırma yasaklanmalıdır. Soma'da yaşanan faciadan dolayı acımız büyüktür. Soma'da yitirdiğimiz işçilerden bize kalan sadece acı ve öfke değildir" dedi. Faciayı protesto etmek amacıyla çeşitli eylemlerde bulunacaklarını ifade eden Öztürk, yarın iş yerlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunacaklarını ve daha sonra da siyah elbiseler giyerek meydanlarda yürüyüş yapacaklarını kaydetti. Açıklamanın ardından grup, bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: