Soma'daki Maden Faciası

İnegöl ilçesinde, bir grup emekli madenci, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden kişiler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İnegöl ilçesinde, bir grup emekli madenci, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden kişiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yeni Mahalle Camisi'nde bir araya gelen 25 emekli madenci, gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti. Mahalle Muhtarı ve emekli madenci Balabey Gürler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'daki facianın, kendilerine büyük acı verdiğini söyledi. Olayda ölen meslektaşları için bine yakın hatim okuyacaklarını belirten Gürler, "Maden ocağından geldiğimiz için oraları çok iyi bilenlerdenim. Soma'da yaşananlar, ülkemizin her tarafında olduğu gibi bizlere de çok büyük acı verdi. İçimiz yandı. Allah bir daha böyle kaza göstermesin. Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi. Maden ocaklarında 25 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrılan ve gözyaşlarına hakim olamayan Selahattin Çeğil ise "Bizim de ciğerimiz yanıyor. İki gündür uyumadım. Onlara rahmet diliyorum" diye konuştu. Elbeyi Aydın da geçmiş dönemlerde bu acıyı birçok kez yaşadıklarını belirterek, "7 Mart 1983'te biz o acıyı yaşadık. 110 kişiyi kaybetmiştik. 1992'de aynı acıyı 500-600 kişi yaşadı. Yer altındaki şartların çok ağır olduğunu biliyoruz. Arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kalanlara sabır diliyoruz, acılarını paylaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: