Soma'daki Maden Faciası

MERSİN (AA) - Mersin Müftüsü Ali Melek, bin 402 camide ve 245 Kur'an kursunda bin 671 hatimin dünden itibaren okunmaya başlandığını söyledi.

MERSİN - Mersin Müftüsü Ali Melek, bin 402 camide ve 245 Kur'an kursunda bin 671 hatimin dünden itibaren okunmaya başlandığını söyledi. Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için Toroslar Müftülüğü Arpaçsakarlar Kur'an Kursu'nda hatim okundu. Melek, burada yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diledi. Türkiye'nin en uç noktasında mezra ve köylerdeki vatandaşların bile bu acıyı yüreklerinde çok derinden hissettiğini ifade eden Melek, bütün kurum ve kuruluşların Soma'da yaşanan acıyı en aza indirmenin çabası içinde olduğunu dile getirdi. Ülke olarak bu gibi durumlarda birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirten Melek, "Bizler de onlara dualarımızla destek oluyoruz. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Mersin'de de bin 402 camimizde ve 245 Kur'an kursumuzda bin 671 hatim dünden itibaren okunmaya başlandı. Yarın Cuma namazı öncesine kadar hatimlerimiz tamamlanmış olacak" diye konuştu. Melek, hatimlerin duasının yarın cuma namazı öncesi özel bir programla Muğdat Camisi'nde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: