Soma'daki Maden Faciası

Çubuk ilçesinde lise öğrencileri Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralı işçiler için yardım kampanyası başlattı.

Çubuk ilçesinde lise öğrencileri Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralı işçiler için yardım kampanyası başlattı. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Sosyal Yardım İşleri Kulübü Başkanı Seda Yerli, yaptığı açıklamada, bir hafta sürecek olan kampanya çerçevesinde yardımda bulunmak isteyenlerin okullarına başvurabileceğini söyledi. Ülke olarak büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Yerli, şöyle devam etti: "Bizleri derinden üzen bu olay karşısında elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmak istedik. Kampanyamız arkadaşlarımızdan ve öğretmenlerimizden büyük ilgi görüyor. Arkadaşlarımız Cafer Coşkun, Ümran Emir ve Çağatay Yaratılmış ile birlikte okulda başladığımız yardım toplama faaliyetlerine Atatürk Parkı’nda devem edeceğiz. Hayatını kaybeden işçilerimizin yakınlarının, bir nebze olsun acılarını hafifletmek bizleri mutlu edecek." Öğrencilerin açtığı standı ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da yaşanan olay karşısında halkın gösterdiği sağduyulu yaklaşım ve öğrencilerin duyarlılıklarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Acehan, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, "Çubuk halkı olarak büyük üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hastane de yaşam mücadelesi veren yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: