Soma'daki Maden Faciası

DENİZLİ (AA) - CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu,  Soma'da maden faciasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Soma'da maden faciasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Çavuşoğlu mesajında, Soma'da meydana gelen maden faciasından dolayı üzgün olduklarını belirtti. Madendeki kazanın işverenin yeterince güvenlik tedbirleri almaması ve devletin denetleme görevini yerine getirmemesi sonucu meydana geldiğini savunan Çavuşoğlu şunları kaydetti: "Eğer 250 bin dolarlık güvenlik kabini alınsaydı, yangın ya da göçük anında madendeki işçiler içine girecek, oluşacak yangın ve basınçtan kurtulmuş olacaktı. Bu kabin içerisinde 20 gün yetecek oksijen ve yiyecek mevcut. Son bir yılda binden fazla emekçi kardeşimizi ihmal sonucu iş kazalarında kaybettik. Bu rakamla iş kazalarında dünyada en üst sıralardayız. Bu rakamlar da işçi güvenliği konusunda yeni düzenlemelerin yapılması gerekliliğini göstermektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: