Soma'daki Maden Faciası

  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için sessizce yürüdü.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için sessizce yürüdü. Nilüfer Belediyesince Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde düzenlenen yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bozbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşü her yıl coşkuyla gerçekleştirdiklerini ancak maden faciasında 301 işçinin yaşamını yitirmesi nedeniyle siyah kıyafetlerle ve sessizce yürüdüklerini söyledi. Vatandaşların çağrılarına uyarak yürüyüşe siyah kıyafetlerle katıldığını dile getiren Bozbey, "Yürüyüşümüzü bu yıl 'Soma'nın acısıyla sessiz yürüyoruz' sloganıyla gerçekleştirdik. Ayrıca belediye olarak bu ay sonuna kadarki tüm etkinliklerimizi de iptal ettik. Acımız çok büyük, yüreğimiz yanıyor. Soma'da yaşamını yitiren işçilere Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun" ifadesini kullandı. Yürüyüş sırasında amatör tiyatro grubu, "işçi-patron" ilişkilerini anlatan oyun sergiledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: