Soma'daki Maden Kazası

BATMAN/ SİİRT / ŞIRNAK (AA) - Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası dolayısıyla çok sayıda etkinlik iptal edildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası dolayısıyla çok sayıda etkinlik iptal edildi. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yarın yapılması planlanan “1. Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliği” Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından dolayı iptal edildiği bildirildi. Batman Üniversitesi Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerin yasını paylaşmak için 14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği bahar şenliklerini iptal etti. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaptığı yazılı basın açıklamasında, faciada hayatını kaybedenlerini yasını paylaştıklarını bildirdi. Uluçam, “Soma maden ocağında meydana gelen feci kazada pek çok işçimizin hayatını kaybetmesi, çoğunun da yaralanması, üniversitemizin tüm personelini derinden üzmüştür. Batman Üniversitesi mensupları adına hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı ve sabırlar dileriz." Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nin Soma'daki maden faciası nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Maden faciasından üniversite olarak duydukları üzüntüyü dile getiren Erman, şunları kaydetti: "Bugün ve yarın üniversitemizde gerçekleştirmeyi planladığımız ve hazırlıklarını yaptığımız 4. Bahar Şenlikleri'ni, Manisa'da meydana gelen ve hepimizi üzüntüye boğan maden faciası nedeniyle iptal ettik. Şu ana kadar elim olayda 205 kardeşimizi maalesef kaybettik. Bu sayının artmaması en büyük temennimizdir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, aileleri başta olmak üzere tüm Türkiye'ye başsağlığı ve sabırlar diliyorum." Şırnak Üniversitesince düzenlenecek olan 4. Bahar Şenlikleri Soma’daki kazadan ötürü iptal edildi. Üniversite yönetimi ve öğrenci konseyince alınan karar doğrultusunda iptal edilen şenlikler yerine Soma’da hayatını kaybeden işçiler için Şırnak Şehir Stadyumu'nda öğrencilere ve vatandaşlara pilav dağıtıldı. ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdiklerin bahar şenliklerinin Soma'daki kazanın ardından öğrencilerin isteği doğrultusunda iptal edildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: