Somali Heyeti Ankara'da

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Günümüzde ülkeler arası ilişkiler ile bölgelerin ve şehirlerin de birbirleriyle kültürel, ticari yakınlıkları çağımıza damgasını vuracaktır"

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Günümüzde ülkeler arası ilişkiler ile bölgelerin ve şehirlerin de birbirleriyle kültürel, ticari yakınlıkları çağımıza damgasını vuracaktır" değerlendirmesinde bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Ankara'da bulunan Somali Benadir Bölge Valisi Mohamoud Ahmed Nur ve beraberindeki heyet, Vali Yüksel'i ziyaret etti. Yüksel, Somalili meslektaşı ve beraberindeki heyeti, valilik binasında kabul ederek, kent yöneticilerinin farklı ülkeler ve farklı şehirleri ziyaret etmesinin önemine değindir. Bu tür ziyaretlerin, bilgi ve tecrübe alışverişinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Yüksel, "Günümüzde ülkeler arası ilişkiler ile bölgelerin ve şehirlerin de birbirleriyle kültürel, ticari yakınlıkları, çağımıza damgasını vuracaktır" ifadesini kullandı. Nur da Yüksel'in desteği ile işbirliği ve dostluk bağlarının olumlu, yapıcı ve gayretli yaklaşımlarla daha da güçleneceğine inandığını belirterek, ev sahipliğinden dolayı Yüksel'e teşekkür etti. Ankara'da hayata geçirilen projeler hakkında heyete bilgi aktaran Yüksel, ziyaretin sonunda konuk heyet üyelerine Ankara'yı tanıtan hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: