Somali için 13 TIR dolusu yardım yola çıktı

Doğu Afrika’da yaşanan ve son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan başta Somali olmak üzere...

Doğu Afrika’da yaşanan ve son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan başta Somali olmak üzere Kenya, Etiyopya, Uganda ve Cibuti’ye 13 TIR dolusu yardım gönderildi. ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) tarafından hazırlanan 13 TIR, İstanbul’dan Mersin limanına doğru hareket etti.
Yaklaşık 11 milyon kişiyi etkisi altına alan ve açlıktan ölümlerin meydana geldiği Somali’ye ASKON yardım elini uzattı. İHH (İnsani Yardım Vakfı) ile ortaklaşa hazırlanan yardım TIR'larında 325 ton gıda ve yardım maddesi bulunuyor. Somali’ye gönderilen 13 TIR'ın taşıdığı yardım malzemeleri un, pirinç, şeker, bebek bisküvisi ve 82 bin adet terlikten oluşuyor.
Yaklaşık 3 milyonluk yardım önce TIRlar aracılığı ile Mersin Limanı'na gidecek. Konya, Mersin ve Gaziantep’ten gelen 20 TIR ile birleşecek yardım konvoyu, İHH aracılığı ile Somali’deki yardıma muhtaç insanlara ulaştırılacak.
İnsani yardım için kendi çocuklarının yanı sıra çevresindeki insanların da durumunu düşünmek zorunda olduklarını söyleyen ASKON Başkanı Mustafa Koca, “Öncelikle dinimizin emrettiği gibi yardıma muhtaç olanlara yardım götürmek boynumuzun borcudur. Bu yüzyılda bile insanoğlu açlıkla ve kıtlıkla uğraşıyor olması çok üzücüdür. Şimdi göndereceğimiz yardım malzemeleri İHH aracılığı ile bölge insanına bir nebze de olsa katkısı dokunacaktır. Bundan dolayı çok mutluyuz “ şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından hazır tutulan 13 TIR yardım malzemesi önce Mersin Limanı'na daha sonda da diğer illerden gelen konvoylarla birleşip Somali’ye gönderilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz