Somali için takı tasarlayıp satan çocuklar bin lira topladı

Somali’de yaşanan insanlık dramından etkilenen 7 ve 15 yaşlarındaki iki kuzen, kendi tasarladıkları takıları satarak...

Somali’de yaşanan insanlık dramından etkilenen 7 ve 15 yaşlarındaki iki kuzen, kendi tasarladıkları takıları satarak kazandıkları parayla yardımda bulundu. Oturdukları sitedeki evleri kapı kapı dolaşıp yaklaşık 3 gün içinde bin 12 lira toplayan kuzenler, yardığı Somali'ye gönderilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim etti.
Kuraklığın had safhaya ulaştığı Somali’de yaşanan insanlık dramı ve yaşam mücadelesinin son bulması için seferber olan Türk insanı, 7'sinden 70'ine muhtaçların yardımına koşuyor. Somali için seferber olan ve yardım için birbiriyle yarışan hayırseverlere iki kuzen de tasarlayıp site sakinlerine sattıkları takı paralarıyla destek vermeye çalışıyor. Televizyondan Somali ile ilgili izledikleri haber ve görüntülerden çok etkilenen Miray Gümüştekin (15) ve Miran Hejan Tari (7) yaşanan felaketin bitmesi için yardımda bulunma kararı aldı.
Ailelerinden izin alan kuzenler kendi harçlıklarıyla satın aldıkları takı parçalarını birleştirip çeşitli tasarımlar yapmaya başladı. Tasarlanan takıları site içerisinde ikamet eden komşularına ve misafirlerine satan iki kuzen, bu sayede 3 gün içinde bin 12 lira toplamayı başardı. Toplanan paraları site yöneticisi olan Nurettin Tari’ye getiren iki kuzen, bağışlarını Somali’ye göndermek istediklerini ifade etti. Site yöneticisi Tari ise, Kimse Yok Mu Derneği ile irtibata geçerek yardım paralarının Somali’ye gönderilmesini sağladı.
Kendi aralarında aldıkları bu karar sonrasında Somali’deki çocuklara ve yardıma muhtaçlara yardım etmek istediklerini söyleyen kuzenler, "Biz oradaki olaylardan çok etkilendik ve üzüldük. Kendi tasarladığımız bu takıları komşularımıza satarak para kazandık. Tam bin 12 lira parayı Somali’ye göndererek bir faydamızın dokunmasını istedik." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz