Somalı Işadamları Bosna Hersek Gezisine Gitti

Soma İş Adamları Derneği (SİAD), Bosna Hersek'in tarih ve kültür dokusunu görmek ve incelemek üzere...

Soma İş Adamları Derneği (SİAD), Bosna Hersek'in tarih ve kültür dokusunu görmek ve incelemek üzere bir gezi düzenledi. İşadamları, üç günlük gezide Mostar'daki Osmanlı eserlerini de gezme fırsatı buldu.

Gezide Osmanlı'nın Bosna'da ilk yerleştiği ve halen Türk izlerini taşıyan Poçiteli köyü, eski Yugoslavya döneminde kapatılan, Hersek’in bağımsızlığını kazanmasının ardından yeniden açılan, Buna Nehri kıyısındaki 600 yıllık Blagay Alperenler Tekkesi, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Mostar Köprüsü, Avrupa'nın müstesna çarşılarından Başçarşı, Fatih Sultan Mehmet döneminden bu yana eğitimine ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesi, Türkiye’den öğrencilerin devam ettiği Türk okulları ve Burç Üniversitesi ziyaret edildi. Gezinin işadamları açısından son derece önemli olduğunu belirten SİAD Başkanı Kerim Karakaş, "İşadamlarımızla birlikte Bosna'nın tarihini ve doğal güzelliklerini inceleme fırsatı bulduk. Osmanlının eserleri, hâlâ güzelliğini ve ihtişamını koruyor. Bu tür gezilerimizi sık sık yapacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: