Somali Milli Eğitim Bakanı Barre, Polatlı'da...

Somali Milli Eğitim Bakanı Abdilkadir Mohamed Barre, Türkiye ve Türk diline hayran olduğunu söyledi.

Somali Milli Eğitim Bakanı Abdilkadir Mohamed Barre, Türkiye ve Türk diline hayran olduğunu söyledi.

Somali Milli Eğitim Bakanı Abdilkadir Mohamed Barre, Polatlı Şabanözü Köyü Hikmet Uluğbay Yatılı Bölge Okulunda Türkçe öğrenen Somalili öğrencileri ziyaret etti.

Barre, ziyarette yaptığı konuşmada, öğrenim gören kız öğrencilerin bulunduğu ortamın "çok iyi olduğunu" belirtti.

Türkiye'den, ülkelerinden gelen öğrenci sayısını artırmasını isteyen konuk Bakan Barre, Türkiye ve Somali arasında diğer ülkelerden ayrı "özel bir ilişki" olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğuna işaret eden Barre, şöyle konuştu:

"Şu anda burada yabancı dil öğreniyorlar ama bu kardeşlerin dili olduğu için her hangi bir soruna neden olmayacak.

Somalili öğrencilerin burada Türkçe öğrenip buradaki kültürü memleketlerine taşıyacaklarından ve ilerleteceklerinden dolayı memnunlar. Türkiye-ye ilk geldiğimde, İstanbul'a ve Ankara'ya gittiğimde Türkiye'yi çok sevdim. Türkiye'ye ve Türk diline hayranım. Türkçe çok önemli bir dildir.

Buradaki öğrencilerin Somali'deki gibi çok çalışmalarını istiyorum. Somali ve Türkiye ilişkileri çok değişik bir ilişkidir. Türkiye büyük bir devlettir"

Bakan Barre'ye Somali'nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Yusuf Ahmet Hassan, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İl Milli Eğitimi Müdür Yardımcısı Abdullah Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı İlişkiler Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Aslıhan Tezel, Başbakanlık Afet Kriz Yönetimi Başkanlığından Erkan Doğanay başkanlığında 3 kişilik uzman heyeti ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan ve yetkililer eşlik etti.

Reklam
Reklam

Bakan Barre ve beraberindekiler, okul yemekhanesinde Somalili öğrencilerle yemek yedi.

Daha sonra Bakan Abdilkadir Mohamed Barre, Türkçe eğitimi verilen bir sınıfta dersi izledi ve toplantı salonunda Somalili öğrencilere hitap etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: