Somalı Mucit, İddialı Bir Dedektör Geliştirdi

Manisa’nın Soma ilçesinde elektrik teknikeri olarak çalışan Mustafa Koz, yer altındaki boşlukları tespit eden bir...

Manisa’nın Soma ilçesinde elektrik teknikeri olarak çalışan Mustafa Koz, yer altındaki boşlukları tespit eden bir dedektör geliştirdiğini iddia etti. Aletin 'fay hattı tespiti, petrol, doğalgaz, maden yatakları ve su aramaları' için kullanılabileceğini söyleyen Koz, dedektörü için patent başvurusunu yaptığını, seri üretime geçilmesi için yatırımcı aradığını belirtti.

Manisa’nın Soma ilçesinde elektrik teknikeri olarak çalışan Mustafa Koz, boşluk dedektörü ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Koz, “Bildiğimiz kadarıyla 33 kilometre kalınlığında olan yer kabuğu içerisinde yer alan, bir çok cevher, maden yatakları, doğalgaz, petrol, su ve su buharı gibi yer yüzeyinden yüzlerce, hatta binlerce metre aşağılarda bulunan ve insanoğlunun ihtiyaç gösterdiği bir çok kaynağın yer yüzeyine çıkartılması ya da yataklarının araştırılması için yapılan, derin araştırma sondajlarının çalışmaları esnasında, önceden hesap edilmemiş bir yer altı boşluğu ile karşılaşıldığında, o ana kadar tüm yapılan çalışmalar bir anda boşa gitmiş olur. Sondaj çalışmasını yapan firmanın yapmış olduğu tüm masraflar da boşa gitmiştir, yani büyük zararlar söz konusudur. İşte bu nedenlerle her hangi bir bölgede yapılması gereken sondaj çalışmasından önce, aynı nokta da bir yeraltı boşluğunun var olup olmadığının araştırılması gerekmektedir. Ancak bu zamana kadar böyle bir çalışma ve tespit yapmak çok zor, hatta imkansız; yani çok küçük ihtimalli net sonuç alınabiliyor. Bu nedenle her bir sondaj çalışması yer altı boşluğu çıkması ihtimali göğüslenerek yapılıyor, bir nevi şansa bırakılıyor. Sondaj firmaları adeta milyonlarca dolarlık zararları göze alıyor" dedi.

Reklam
Reklam

"DALGA MEKANİĞİ TEORİSİNE UYGUN ÇALIŞAN BİR MEKANİZMA GELİŞTİRMEYİ BAŞARDIM"

"Ancak, Louise De Broglie'nin dalga mekaniği teorisine göre, evrende var olan tüm elementlerin bir momentumu vardır" diye devam eden Koz, "Kütlesi olmayan maddelerin bile birer momentumu vardır. Ayrıca, evrendeki ve dünyadaki bütün maddeler, birbirleri ile iletişim halindedirler. Her element, ya da madde farklı dalga boyunda frekans yayar. Elementlerin birbirinden farklılığı; onların yaydığı iletişim frekansının birbirlerinden farklı dalga boylarında olmasındandır. Aslında biz madde alemi diyoruz ama, bir nevi farklı frekanslardaki dalgalar denizinde yaşıyoruz. Her element farklı frekansta dalga yayar dedik ya, biz biliyoruz ki hava boşluğu dediğimiz ortamlarda da bulunan şey, yine oksijen, karbondioksit, azot vs. gibi elementlerdir. Bu elementler de aynı kapalı ortamda da bulunsalar, kendilerine has özellik taşıyan bir iletişim sinyali yayarlar. Büyük üstadın bu teorisine uygun çalışan ve bu teoriyi bir kez daha doğrulayan bir mekanizma geliştirmeyi başardım. Kendim geliştirdiğim bu alet; aynı madde veya elementlerin aynı frekansta sinyal yaymasından yararlanarak, yer altındaki boşlukları bize, derinlikleri ve ebatları ile birlikte net olarak yer üstünden tespit etmemizi sağlıyor. Hem de yüzde 100 net değerlerle bu imkanı sunuyor. Evet, yer altı kaynakları için, sondaj çalışması yapacak firmalar, artık yeraltı boşlukları kabusu ve korkusu ile çalışmak zorunda değil" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Dedektörle ilgili bilgi veren Koz, "Geliştirilmiş düzenek ile bir el aleti ebatları kadar küçültülen mekanizma, kullanıcısını yormayacak kadar da hafiftir. Aletle yapılacak çalışmalarda araştırmacı, çalışma esnasında yer üstünde yürüyerek, yerin hemen altındaki; örneğin, 2 metre altındaki 0.1 metreküplük boşluğu tespit edebildiği gibi, 10 metre altındaki 4-5 metreküplük boşlukla, yerin bin metre altındaki, binlerce metreküplük boşluğu da aynı rahatlıkla ve netlikle tespit edebilir. Emsallerine göre, dalga mekaniği teorisi ışığında yapılan özel çalışmalarla son derece hassas ve ince sistemler içeren bu mekanizmanın; faydalı model-patent başvurusu yapılmıştır” dedi.

Mustafa Koz, aletin seri üretimine geçilebilmesi için yatırımcıların desteğini beklediğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: