Somali'deki açlığa dikkat çekmek için iftarda simit yediler

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yerel bir gazetenin düzenlediği iftar yemeğine katılanlar, Afrika'da yaşanan açlık dramına dikkat...

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yerel bir gazetenin düzenlediği iftar yemeğine katılanlar, Afrika'da yaşanan açlık dramına dikkat çekmek amacıyla simit, peynir ve zeytin yedi.
Tavşanlı Belediye'sine ait Göbel Kaplıcaları'nda bulunan kahvaltı salonunda verilen iftar yemeğine AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Tavşanlı'nın Sesi gazetesinin çalışanları, yazar kadrosu ile ailelerinden oluşan 60 kişi katıldı.
AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, yemekte yaptığı konuşmada, "Dünyanın bütün örgütleri, gıda, gençlik, barış örgütleri nerede, ne zaman var olacaklar? Bunlar bir insanlık ayıbı işliyor. Senelerdir Afrika'yı talan eden gelişmiş batı ülkeleri, bugün sessiz bir şekilde bu çığlığa bakıyor. Anadolu'da, vakıf kültürü üzerinde yetişmiş bir ülkede yaşıyoruz. Bu topraklar üzerinde hiçbir zaman bir insan aç, susuz, yolda, garip, fakir, fukara kalmamıştır. Biz insanımızı ayağa kaldırıyoruz. Dünyayla ilgili de görevlerimiz var. Biz artık büyük bir devletiz. Başkaları gelir mi, gelmez mi buna bakmıyoruz. Bütün Türk halkı birlik, beraberlik oldu ve bu acıyı kalbinde hissediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz