Somalili gençlere Gazikent Üniversitesi’nden burs

Açlık ve kıtlık felaketi yaşayan Somali’ye bir destek de Gazikent Üniversitesi’nden geldi. Üniversite, Somalili gençlere...

Açlık ve kıtlık felaketi yaşayan Somali’ye bir destek de Gazikent Üniversitesi’nden geldi. Üniversite, Somalili gençlere kapılarını burslu olarak açma kararı aldı. Gazikent Üniversitesi, konuyu yetkili birimlere bildirerek yüksek öğrenim eğitimi almak isteyen gençleri Türkiye’ye davet etti.
Gazikent Üniversitesi, Somali ile birlikte dünyanın çeşitli bölgelerinden toplam 25 ülke öğrencisine burs vereceğini açıkladı. Yapılan duyuruların ardından özellikle Somali ve diğer ülkelerden yoğun talep geldiğine dikkat çeken Öğrenci İşleri Müdürü Nigar Doğan, “Kültür şehrinde, farklı renkten, ırktan, dilden, dinden, eğitim isteyen herkese başarı odaklı burs veriliyor. Eğitime Gazikent Üniversitesi’nin desteği artarak devam edecek.” dedi.
Gazikent Üniversitesi’nde kayıtların büyük bir heyecan içerisinde sürdüğünü de dile getiren Doğan, “Bu yıl Türkiye’nin bir çok ilinden gençlerimiz Gazikent Üniversitesi’ni tercih etmiştir. Şu ana kadar toplam 54 ilden öğrencilerimiz Gazikent Üniversitesi’ne kayıt için müracaat etti. Velileriyle gelen öğrencilerimiz üniversitemizi bir hayli beğendiklerini ifade ediyor. Öğrenci kayıtlarımız 9 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar Hasan Kalyoncu Kampüsü’nde devam edecek.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz