Somalili Öğrenciler, Barış Manço'yu Şarkılarıyla Andı

Somalili öğrenciler, Barış Manço'yu 'Gül Pempe' ve 'Unutamadım' şarkılarıyla andı. Türkiye'ye geldikten sonra 8 ay...

Somalili öğrenciler, Barış Manço'yu 'Gül Pempe' ve 'Unutamadım' şarkılarıyla andı. Türkiye'ye geldikten sonra 8 ay Türkçe kursu gören Somalili öğrenciler, Türkçe şarkıları seslendiriyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan Somalili öğrenciler, Türkçelerini geliştirmek için 14 yıl önce hayatını kaybeden Türkiye'nin 7'den 77'ye sevdiği Barış Manço'nun şarkılarını seslendiriyor. Manavgat Koleji'nde bir etkinliğe katılan Somalili öğrenciler, Barış Manço'nun 'Gül Pembe ve Unutamadım şarkılarını seslendirdi. Öğrenciler, Manço'nun Dağlar Dağlar, Geçti Dost Kervanı, Kol Düğmeleri, Allah'ım Güç Ver Bana ve Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirmek için çalışma yaptıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Barış Manço'nun şarkılarını çok sevdiğini belirten Somalili Muhammed Abdullah, Güm Pembe şarkısını söylemekten mutlu olduğunu söyledi. Dağlar Dağlar şarkısını söylemek için çalışma yaptığını belirten Abdullah, Manço'nun kulağa hoş gelen güzel şarkılarının olduğunu kaydetti. Somalili, Abdurrahman Osman da şarkılarını sevdiği Manço'yu tanıyamadan 14 yıl önce vefat etmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti. Osman, "Türkiye'de herkesin çok sevdiği Barış Manço'yu Somalili olarak bende çok seviyorum. Gül Pembe şarkısını çok seviyorum. Onun başka şarkılarını söylemek için çalışıyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: