Somalili Öğrenciler Eksik Derslerini Tamamlıyor

Afrika'da hüküm süren kuraklık ve açlık felaketi nedeniyle bölge ülkelerine yapılan yardım çalışmaları kapsamında Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye'ye

Afrika'da hüküm süren kuraklık ve açlık felaketi nedeniyle bölge ülkelerine yapılan yardım çalışmaları kapsamında Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye'ye getirilerek eğitim imkanı sağlanan öğrenciler, okulların kapanmasına rağmen eksik derslerini tamamlıyor.

Somalili 14 öğrenci, Ugandalı 2 öğrenci ve Kenyalı 1 öğrenci, 3 Ekim'den bu yana Turgutlu Özel Rabia Hatun Kız Lisesi'nde eğitimlerini sürdürüyor. Eğitim öğretim yılı başlangıcından sonra gelen öğrencilerin, eksiklerinin kapatılması amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Turgutlu Özel Rabia Hatun Kız Lisesi Müdürü Yusuf Şengül, eğitimlerinin 10 Temmuz'da tamamlanacağını belirterek, "Daha sonra toplu olarak sorumlu öğretmenler eşliğinde ülkelerine gönderilecekler. Öğrencilerimiz 45 gün sürecek tatillerinin ardından ülkemize dönerek eğitimlerine tekrar devam edecekler" dedi.

Türkiye'ye geldikleri için mutlu olduklarını söyleyen Somalili Hafsa Ömer Abdullah, "Geldiğimiz günden beri bizler için yapılanları unutamayız. Bizlerin yetişmesine emek harcayan büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek az. Ülkemizi çok özledik. Ailelerimizi çok özledik ancak eğitimimiz bizim için çok önemli. Bu yıl için eğitim süremizi tamamladıktan sonra özlemlerimize kavuşacağımız içinde çok mutluyuz" diye konuştu.

Muhabir: Erkan Şimşek / Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: