Somalili Öğrenciler Kimse Yok Mu Derneği'ni Ziyaret Etti

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi, Samanyolu Koleji'nde eğitim gören Somalili öğrencileri misafir etti. Öğrenciler,...

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi, Samanyolu Koleji'nde eğitim gören Somalili öğrencileri misafir etti. Öğrenciler, Dernek Başkanı Erkal Aykaç'ı makamında ziyaret ederek derneğin yurt içindeki ve yurt dışındaki faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Dernek başkanı Aykaç, dernek olarak toplumun yardım değerlerini etkin hale getirerek din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, saygınlıklarını koruma hassasiyetiyle yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine acil ve kalıcı çözümler oluşturup yardımda bulunduklarını söyledi. Yoksulluğun uğradığı her yerde ve her durumda görev başında olduklarını ifade eden Aykaç, yoksullukla mücadele ederek herkes için, müreffeh bir dünyanın inşasına hizmet etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Aykaç şunları söyledi: ''Somali'de su kuyuları projesi kapsamında şu ana kadar 40 tane su kuyusu açıldı. Yetim projesiyle Somali'deki yetimlere sahip çıkarak yıllık gıda, giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Katarakt projesiyle katarakt yüzünden dünyası kararan insanları ameliyat ettirerek kararan dünyalarının aydınlanmasına vesile oluyoruz.''

Somali'de mesleki edindirme kursları açtıklarını, bu kurslarla insanlara yatırım yaptıklarını ve böylece bölge insanının yeniden hayata tutunmalarını sağladıklarını aktaran Erdal Aykaç, çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: